ΑΡΧΕΙΟ

ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α- ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΠΛ.ΟΜΟΝΟΙΑΣ 

 

ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΙΙ– ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΈΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ , ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ , Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ , Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ,ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ & ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

ΜΕΤΡΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΘΝΟΣ 16-5-11 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ – Σχέδιοανάσα για το κέντρο της Αθήνας |

Ανοίξτε τις εξόδους-Προς κατάργηση η συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ» Κατόπιν ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. & ΤΟΥ Ι.Τ.Ε.Π.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΟΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ (ΣΕΛΙΔΕΣ 11)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΛΕΤΗ (ΣΕΛ.316) – παραπομπή άρθρα ανά ημέρα / Ημερομηνία 2 Μαρτίου 2011

kathimerini.gr | Frontex: Διάτρητα τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας … 9-1-11

Πρώτο Θέμα Μετά τον φράχτη τεστ γνώσεων και απέλαση για τους λαθρομετανάστες Σελ. 26-27

Επιχείρησηαστραπή στην Αθήνα – TO BHMA 9-1-11

Κώστας Γαβράς «Πάνω απ΄ όλα πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους …9-1-11

Ομολογία αποτυχίας στη φύλαξη των συνόρων – TO BHMA 9-1-11

Ενα τεχνικό αποτρεπτικό μέτρο – TO BHMA 9-1-11

kathimerini.gr | Σε τρεις μήνες οι νέοι νόμοι για το κέντρο των Αθηνών 6-1-11

ΣΟΚ: Αρπάζουν και τρώνε σκυλιά! | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ- 6-1-11

Η Ελλάδα ένα απέραντο κοτέτσι | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ- 6-1-11

25-10-10

1. » ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ»   –  » ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ»

2. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ &

ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ  » ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  & ΟΧΙ ΜΟΝΟ….

» ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ»- ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ- ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. – NORWEGIAN TV-(PART I)

WATCH THE VIDEO— http://www.youtube.com/user/journeymanpictures?blend=1&ob=4#p/c/2C32A4BDEAD6466A/1/gPl9PW7ONIQ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 10-10-10

Πάρτι μαφιόζων στην καρδιά της Αθήνας

Καθημερινή 6-10-10-

-Κύριο άρθρο- Θετική εξέλιξη

ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έκτακτη σύσκεψη της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. σήμερα 4-10-10 & ώρα 17:00 στην Γ.Α.Δ.Α. με την συμμετοχή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Αθηνών

κ. Α.Καραφλού -Ανωτάτων στελεχών της Γ.Α.Δ.Α.  του Δήμου & του Συνήγορου του Πολίτη

Στήριξη από Ε.Ε. για παρανόμους και πρόσφυγες -29-9-10

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 26-9-10

Μάχες για τη «μοιρασιά» της Αθήνας _(…EΛΛAΔA…)

Βαλκάνιοι κατά Σομαλών, Αφγανών_(…EΛΛAΔA…)

Φόβος και τρόμος μόλις πέσει το σκοτάδι_(…EΛΛAΔA…)

Αποψη: Καθημερινότητα δηλητηριασμένη_(…EΛΛAΔA…)

Αποψη: Η στρόφιγγα «εισροής»_(…EΛΛAΔA…)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 17-9-10

Εκρηκτική κατάσταση στον Αγιο Παντελεήμονα_(…EΛΛAΔA…)

Συνεχείς επιθέσεις, καθημερινές εικόνες φόβου και μίσους_(…EΛΛAΔA…)

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ -ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ & ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010

«Καμπανάκι» Ι. Τέντε προς τους εισαγγελείς για τις προφυλακίσεις

ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, έστειλε στις εισαγγελίες της χώρας εγκύκλιό όπου πληρορορεί ότι περιορίζονται οι δυνατότητες προφυλάκισης. Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας του Α.Π. στην εγκύκλιό του, «εξειδικεύτηκαν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί…

… να διαταχθεί προσωρινή κράτηση, ενώ επεκτάθηκε η υποχρέωση για αξιολόγηση των σχετικών δικαιοδοτικών κρίσεων, έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της καταχρηστικής εφαρμογής του μέτρου».

«Η σταθερότητα της κατοικίας συνιστά βασικό στοιχείο της διαβιώσεως του προσώπου σε ορισμένο τόπο υπό συνθήκες φυσιολογικές, και, συνακολούθως, αποτελεί αποτρεπτικό λόγο φυγής του.

Η έλλειψη διαμονής α) γνωστής στις ανακριτικές αρχές και β) αρκούντως σταθερής, συνιστά περίσταση στην οποία, εφόσον προκύπτει από τη συνδρομή της και σκοπός φυγής, μπορεί να στηριχθεί η επιβολή του μέτρου της προσωρινής κρατήσεως. Η συνδρομή ή μη του χαρακτηριστικού της σταθερότητας μπορεί να συναχθεί από περιστάσεις όπως η ύπαρξη μισθωτηρίου εγγράφου κατοικίας, η άσκηση εκ μέρους του κατηγορουμένου επαγγελματικής δραστηριότητας στο συγκεκριμένο τόπο κ.λπ. Είναι αυτονόητο ότι οι ανακριτικές αρχές οφείλουν να ελέγχουν με τη δέουσα προσοχή τη συνδρομή των ανωτέρω στοιχείων της έννοιας της «γνωστής διαμονής στη χώρα», προβαίνοντας σε έρευνα της βασιμότητας όχι μόνο της σχετικής δηλώσεως του κατηγορουμένου, αλλά και της σχετικής βεβαιώσεως της αρμόδιας αρχής».

Αναρτήθηκε από troktiko στις 6:07μ.μ.

Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. (Κίνηση Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας), δημιουργήθηκε από πολίτες και επαγγελματίες του κέντρου της Αθήνας .

Σκοπός της κίνησης είναι, μακριά και έξω από κάθε κομματική ή ιδεολογική σκοπιμότητα , να  συντονίζει την δράση και αντίδραση των πολιτών  σε όσα  παράλογα και έκνομα συμβαίνουν  στην περιοχή μας .

Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. με  συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις , επιθυμεί να  αφυπνίσει  την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση, ώστε να πράξουν το συνταγματικό τους  καθήκον και να επέμβουν  άμεσα, με σκοπό η Αθήνα και το κέντρο της, να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση, εξασφαλίζοντας στους πολίτες και επαγγελματίες το απαραίτητο περιβάλλον για την ασφαλή διαβίωση τους και εργασία τους.

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας της, η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. προχώρησε στην εκπόνηση ενός «χάρτη εγκληματικότητας» με στοιχεία   που συγκέντρωσε από τις καθημερινές εμπειρίες και βιώματα των  κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής . Ο χάρτης αυτός, ο οποίος θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα αναλυτικότερα , περιλαμβάνει όλες τις ζώνες παραβατικότητας και έκνομων δραστηριοτήτων που ταλαιπωρούν το κέντρο της Αθήνας .

Σας κοινοποιούμε αντίγραφο του χάρτη και παρακαλούμε θερμά για την στήριξη σας στην προσπάθεια μας για αποκατάσταση και εξανθρωπισμό της καθημερινότητας μας στο κέντρο της Πρωτεύουσας της χώρας μας , την Αθήνα.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Νικολακόπουλος

Συντονιστής ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. Τηλ  6973389358.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΓΑΔΑ 2008-2009

Σήμερα  02-06-10  ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννης Τέντες εξέδωσε παραγγελία για λογαριασμό της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α προς τον αρχηγό της αστυνομίας κύριο Ελευθέριο Οικονόμου & την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών  την κυρία Ράϊκου

Αθήνα  25/05/2010

ΥΠΟΜΝΗΜΑ- Α Ν Α Φ Ο Ρ Α

Της  Κίνησης Πολιτών  Κέντρου Αθήνας/ ΚI.ΠO.Κ.Α.

Προς

τον κύριο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Iωάννη  Τέντε.

Αξιότιμε κύριε εισαγγελέα ,

Σε συνέχεια του υπομνήματος μας από 24/11/2009 , επανερχόμαστε   σε εσάς με νέο υπόμνημα  , παρακαλώντας  για την παρέμβαση  σας στο σημαντικό  πρόβλημα,  της αύξησης της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Η κατάσταση μέρα με την ημέρα επιδεινώνεται. Η απαξία του κέντρου πλήττει σχεδόν το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της περιοχής.

Τα αυτονόητα αγαθά  και απαιτήσεις στα πλαίσια μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας, δηλαδή η ασφάλεια , η δυνατότητα να βγαίνεις  από το σπίτι σου  με την οικογένεια σου , οποιαδήποτε ώρα και ημέρα της εβδομάδας, χωρίς να κινδυνεύεις  να σου επιτεθούν σε κάθε γωνία του δρόμου, η απαίτηση να μην πωλούνται ναρκωτικά, ούτε να γίνεται χρήση τους σε κοινή θέα, μπροστά από το σπίτι ή το μαγαζί σου, δεν υπάρχουν  και δεν ικανοποιούνται πλέον στο κέντρο της Αθήνας.

Παρά τις  πολλές παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα δημόσιων φορέων και  πολιτικής ηγεσίας ,  φαίνεται ότι  έχουν όλοι , πλην ημών, αποδεχθεί την υφιστάμενη κατάσταση,  αδιαφορώντας  βεβαίως  για τις   πολύ σημαντικές  συνέπειες,   κοινωνικές και οικονομικές , που προδιαγράφονται για το  μέλλον  μας, σαν συνέπεια της απραξίας τους.

Κύριε Εισαγγελέα , είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι η πολιτεία λειτουργεί στην βάση όχι της ισότητας και του συντάγματος, αλλά  στην  βάση νεόκοπων δογμάτων που εφαρμόζονται  κυρίως σε πολεμικές συρράξεις ,  όπως  το δόγμα των «ησσόνων απωλειών».   Θεωρούν δηλαδή ότι είναι αποδεκτή απώλεια , η μετατροπή του  κέντρου της πόλης της Αθήνας  σε  ζώνη  εγκληματικότητας , δηλαδή  μιας έκτασης  1,8 τετρ. χιλιομέτρων  όπου «να τους έχουμε όλους εκεί  για  να τους ελέγχουμε» παρά να διαχέονται στο σύνολο της Αττικής. Ίσως ως στρατηγική να μπορούσε να χαρακτηρισθεί  από πολλούς,  ευφυής,  αλλά σίγουρα  δεν συνάδει με τα ανθρωπιστικά,  δημοκρατικά  και συνταγματικά ιδεώδη της κοινωνίας μας.

Για την απόδειξη των παραπάνω ισχυρισμών μας , επιθυμούμε να θέσουμε  υπόψη σας τα παρακάτω γεγονότα  :  Η ενεργοποίηση της ειδικής μονάδας της Αστυνομίας «ΔΙΑΣ» , που τόσο συζητήθηκε η αποτελεσματικότητα της, δεν συμπεριλαμβάνει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της το κέντρο της πόλης μας . Παράλληλα  όμως  για την επάνδρωση  της αποσπάστηκαν  από το ΑΤ Ομόνοιας 120 αστυνομικοί , χωρίς τους οποίους το έργο της αστυνόμευσης της πλέον βεβαρημένης εγκληματικά περιοχής  καθίσταται  ουτοπιστικό.  Αν συνεκτιμήσουμε το γεγονός ότι το τμήμα ασφαλείας του ίδιου Α.Τ. έχει δύναμη 20 ατόμων, εύκολα συμπεραίνουμε την ποιότητα αστυνόμευσης και ασφάλειας που παρέχει στους πολίτες του κέντρου της Αθήνας  το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Οι άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης χορηγούνται  αφειδώς,  για καταστήματα εμφανώς  ακατάλληλα ή προοριζόμενα για άλλες χρήσεις Οι 205 παράνομοι οίκοι ανοχής του κέντρου όχι μόνο δεν κλείνουν, αλλά αυξάνονται μέρα με την μέρα. Όλα αυτά , δυστυχώς, συνιστούν μια  μεθόδευση που οδηγεί στην γκετοποίηση του κέντρου και καθ όσον μας αφορά, στην απαξίωση μας ως πολίτες και επαγγελματίες.

Κύριε εισαγγελέα , παρακαλούμε θερμά για την παρέμβαση σας , με σκοπό να ανατραπούν τα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά σχέδια  των ιθυνόντων και να αποτραπεί ο εκφυλισμός και η  δια της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας.

Με τιμή

Για την ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.

Δημήτρης Νικολακόπουλος

Συντονιστής

»O ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΓΙΑ www.skai.gr.

Ο Σπύρος Βούγιας στο ΣΚΑΪ 100,3

04/06/2010 | 10:14 Τελευταία Ενημέρωση 10:14 04/06/2010


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ώστε να αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο το θέμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης – καθώς είναι θέματα βαρύνουσας σημασίας- θα αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως ανέφερε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από στον πυρήνα του

Ο κ. Βούγιας επεσήμανε ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που καταγράφεται στα νησιά είναι 40% μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, αλλά τόνισε ότι το πρόβλημα με τον Έβρο παραμένει. Μάλιστα είπε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί στον Έβρο με τον Τούρκο ομόλογό του, προκειμένου να του τονίσει το πρόβλημα, καθώς η Τουρκία, όπως είπε, δε δέχεται πίσω τους μετανάστες.

Ο υφυπουργός είπε ότι η λύση του προβλήματος χρειάζεται υπομονή και επιμονή, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δε ζητά μεγάλη πίστωση χρόνου.

Αναφερόμενος στους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του κέντρου, είπε ότι πρέπει να έχουν υπομονή και να είναι προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν σχέδια επενδυτών real estate, που θέλουν να αγοράζουν ιδιοκτησίες στο κέντρο, ώστε να τις εκμεταλλευτούν στο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Βούγιας μιλώντας ειδικά για τους μαροκινούς λαθρομετανάστες είπε ότι θα επαναπροωθούνται, καθώς το Μαρόκο δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, άρα δεν είναι πολιτικοί πρόσφυγες, όπως, όπως είπε, η πρεσβεία της χώρας δεν εκδίδει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΣΧΟΛΙΑ ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.

Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. εδώ και 8 μήνες στηρίζει την πρόταση να αναλάβει το Πρωθυπουργικό γραφείο τον συντονισμό των Υπουργείων

Ομόνοια σαν Κάμντεν

ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ | TO BHMA

Πόσο καιρό θα πάρει για να μετατραπεί η Ομόνοια σε αγορά τύπου Κάμντεν; Μια τέτοια λονδρέζικη μεταμόρφωση οραματίζονται οι σύμβουλοι πλειάδας υπουργείων που κατέγραψαν την κατάσταση στην καρδιά της Αθήνας. Η ομάδα εργάστηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Συντονίστηκαν από την μπαγκέτα του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια και κατέληξαν σε προτάσεις γεμάτες καλοσύνη και ανθρωπιά. Ονειρεύονται ένα κέντρο πόλης όπου οι μετανάστες θα έχουν τους ολοδικούς τους πάγκους ή θα στεγάζονται σε χώρους παραχωρημένους από το κράτος. Θα πωλούν ξυλόγλυπτες καμηλοπαρδάλεις, χαϊμαλιά και γενικώς πράγματα φτιαγμένα με τα χέρια τους. Εννοείται ότι στο όνειρο δεν υπάρχουν δουλέμποροι και καθένας μπορεί να βρει αστυνομικό της πατρίδας του, από το Καράτσι, το Ναϊρόμπι, την Καμπούλ. Ο κ. Βούγιας με τούτα και με τ΄ άλλα γίνεται η χαρά του ακτιβιστή, η ελπίδα του μετανάστη. Το ερώτημα είναι αν οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα των 38 σελίδων μπορούν να εφαρμοστούν σε μια περίοδο λιτότητας χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από γηγενείς αναξιοπαθούντες.

Oι σύμβουλοι που καταθέτουν τις προτάσεις ανήκουν στο δυναμικό των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας, Οικονομίας, Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού. Προσπαθούν να διαχειριστούν συνολικά το πρόβλημα που αναπτύχθηκε την τελευταία πενταετία στο γκέτο που περικλείεται από τις οδούς Ασωμάτων, Ερμού, Αθηνάς και Πειραιώς. Προτείνουν να γίνει μια διαχείριση ανθρώπων ώστε από τη σημερινή κατάσταση, με τις χιλιάδες πρεζάκια, τροτέζες, λαθρεμπόρους να γίνει μια μετάβαση στην ονειροχώρα. Οι αλλοδαποί θα καταγγέλλουν τους δυνάστες εργοδότες και θα καταδιώκουν τους ιδιοκτήτες που φοροδιαφεύγουν ενοικιάζοντας ντορμιτόρια με το κεφάλι. Το πνεύμα του κειμένου διάκειται θετικά και φιλικά απέναντι στον ξένο και με κάθε επιφύλαξη απέναντι στον ντόπιο. Μία από τις προτάσεις αφορά το ανταλλακτικό όφελος του μετανάστη αν ρουφιανέψει εκείνον που παίρνει 10 ευρώ την ημέρα για να παραχωρήσει ένα βρώμικο κρεβάτι. Ο καταδότης θα βρίσκει κατάλυμα από το κράτος. Το ερώτημα είναι γιατί σε μια περίοδο κρίσης, όπου όλο και περισσότερος κόσμος κοιμάται στα παγκάκια, πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τον αλλοδαπό άστεγο και όχι για τον άστεγο γενικώς. Η φτώχεια πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά, ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής.

Μέσα στο καλοσυνάτο κείμενο προτείνονται συγκεκριμένες τοποθεσίες που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν στους πλανόδιους λιανοπωλητές. Θα πάνε στο παλαιό Ειρηνοδικείο και στην Αγορά της Κυψέλης.

Το σχέδιο δεν βγαίνει αριθμητικά: στην Αγορά της Κυψέλης δεν χωρά ούτε το ένα τρίτο από αυτούς που κάνουν παράνομο εμπόριο επί της Φωκίωνος Νέγρη, δεν χωρά ούτε το ένα εικοστό από αυτούς που δραστηριοποιούνται επί της Πατησίων. Αν αποδεχτούμε ότι θα παραχωρείται χώρος μόνο σε εκείνους που έχουν φτιάξει πράγματα με τα χέρια τους, δηλαδή δεν εμπλέκονται στα κυκλώματα που φέρνουν τα κοντέινερ με τις «μαϊμούδες», και πάλι συντελείται μια κοινωνική αδικία. Δεν προβλέπεται στη μια γωνιά να είναι ο αλλοδαπός με τις χειροτεχνίες και στην άλλη η γιαγιά της γειτονιάς που πλέκει πουλόβερ και θέλει να τα πουλήσει για να συμπληρώσει το εισόδημα. Γενικώς όλες οι καλοσύνες γίνονται εξαιρετικά περίπλοκες επί το έργον. Οσοι βρεθούν να έχουν πάγκο στο Κάμντεν της Ομόνοιας θα έχουν άραγε ειδικό οικονομικό καθεστώς ή θα αποδίδουν όπως όλοι οι υπόλοιποι έμποροι τον ΦΠΑ τους; Θα τρέχουν στις Εφορίες, θα βάζουν ένσημα στον βοηθό τους;

O κ. Βούγιας έχει μια πολιτική κουλτούρα που εφάπτεται σε εκείνη των ανθρωπιστικών οργανώσεων, που εστιάζουν στη μία πλευρά του νομίσματος. Μια πιο σφαιρική αντιμετώπιση των αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας θα έβαζε και άλλες παραμέτρους στη συζήτηση. Ο ξένος που έρχεται από τα ασιατικά βάθη με μισό κιλό άσπρη σκόνη είναι έμπορος πρέζας, δεν είναι κακομοίρης. Ο ξένος που φέρνει κοριτσόπουλα από τα βάθη της Αφρικής είναι μαστροπός, δεν είναι αδικημένος. Ο εγκληματίας δεν είναι λιγότερο εγκληματίας είτε έχει άδεια παραμονής είτε όχι.

Λουκέτα στο «Σόχο της Αθήνας»

Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΡΕΚΟΡ, ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ, ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΥΣ

Του ΜΠ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ

ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ το άλλο μπαίνουν τα λουκέτα στα μπαρ και τις καφετέριες της πάλαι ποτέ «διασκεδασούπολης» στην περιοχή του Ψυρρή.

Την περασμένη εβδομάδα η «Οικονομία» κατέγραψε σε τέσσερις από τους πιο «κεντρικούς» δρόμους της περιοχής περισσότερα από 30 κλειστά καταστήματα, είτε πλήρως εγκαταλελειμμένα, είτε με ενοικιαστήρια στα τζάμια και μόλις 16 ανοικτά, χωρίς όμως πελατεία.

Η αύξηση της εγκληματικότητας, οι νέες πιάτσες σε Γκάζι-Πανόρμου, τα «δικά μας λάθη», όπως λένε οι επιχειρηματίες, και εσχάτως η οικονομική κρίση αποτελούν τις τέσσερις βασικές αιτίες που ο κόσμος έπαψε να επισκέπτεται την περιοχή, σύμφωνα με τους εναπομείναντες καταστηματάρχες. Παρ’ όλο, όμως, που τα ξενοίκιαστα μαγαζιά είναι πολλά και η ζήτηση μικρή, τα ενοίκια στου Ψυρρή έχουν πέσει ελάχιστα και δείχνει να έχει μεγάλο ρίσκο το ποντάρισμα στην «ανάσταση» της συγκεκριμένης γειτονιάς.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γκέτο στο κέντρο της πόλης

Το κλείσιμο, πριν από έναν χρόνο περίπου, του «Bar Guru Bar» σήμανε την εκκίνηση για το ντόμινο «λουκέτων» που ακολούθησε, στου Ψυρρή.

Με τη διαφορά ότι ο ιδιοκτήτης του, Κων. Ζουγανέλης, δεν το έκλεισε λόγω οικονομικού προβλήματος αλλά από την ανησυχία του μη χάσει κάποιος πελάτης του τη… ζωή του σε ληστεία.

Η πλατεία Θεάτρου, όπου βρισκόταν επί δώδεκα χρόνια το μαγαζί του, εκτός από κέντρο εμπορίας ναρκωτικών και πιάτσα εκδιδόμενων γυναικών είχε γίνει τα τελευταία δυο-τρία χρόνια και πεδίο δόξης λαμπρό για ληστείες, διαρρήξεις αυτοκινήτων κ.ο.κ.

«Πώς γίνεται να διασκεδάζει ο κόσμος σε ένα μαγαζί και απ’ έξω να αργοπεθαίνουν άνθρωποι από τα ναρκωτικά;» εξακολουθεί να λέει έως σήμερα ο ίδιος, που, βλέποντας τι συνέβαινε, ένιωθε ότι έπρεπε να κλείσει. Το κατέβασμα των ρολών επισπεύθηκε όταν μια πελάτισσά του έπεσε θύμα ληστείας υπό την απειλή πιστολιού.

Η περίπτωση του Κων. Ζουγανέλη, όμως, δεν είναι τόσο απλή, αφού ο ίδιος έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του ελληνικού κράτους. Και αυτό επειδή όσο βρισκόταν σε λειτουργία το μαγαζί του ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, Δήμο Αθηναίων κ.ά.) τα προβλήματα που υπήρχαν στην περιοχή και τα οποία του προκαλούσαν βλάβη, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστικό ενδιαφέρον και, πόσω μάλλον, αποτέλεσμα στην αντιμετώπισή τους.

Είχε στείλει, μάλιστα, μέχρι και εξώδικα στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο -τότε- Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ολα τού είχαν απαντήσει και όλα διαπίστωναν στις απαντήσεις τους τα προβλήματα που τους επεσήμαινε. Τελικά, όμως, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο περίμενε να παρθούν μέτρα, έκλεισε η επιχείρηση και τώρα ζητάει να αποζημιωθεί για την απώλεια των κερδών που ενδεχομένως να είχε αλλά και για τη ζημιά που καταγράφεται στους δημοσιευμένους ισολογισμούς κατά τα έτη που εντάθηκαν τα προβλήματα στην περιοχή.

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου έκλεισε ακόμη ένα από τα γνωστότερα μαγαζιά της περιοχής, το «Soul» της οδού Ευριπίδου. Το μαγαζί έγινε γυαλιά καρφιά από 30-40 αγνώστους, σε ώρα που δεν βρισκόταν σε λειτουργία.

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ

Μισθώματα στα ύψη και άδειες ούτε για δείγμα

Με την κρίση σε πλήρη εξέλιξη θα περίμενε κάποιος ότι οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή του Ψυρρή θα είχαν πάρει την κατηφόρα. «Μπα, οι ιδιοκτήτες δεν βάζουν μυαλό και, με μικρές μόνο αποκλίσεις, εξακολουθούν να ζητούν τα ίδια υψηλά ενοίκια» λέει καταστηματάρχης της περιοχής.

Για παράδειγμα, πριν από πέντε χρόνια όταν η περιοχή ήταν στα «πάνω» της, ένας χώρος 100 τ.μ. νοικιαζόταν με μέση τιμή 3.500 ευρώ το μήνα. «Σήμερα, ο ίδιος χώρος το πολύ-πολύ να δίνεται με 10% χαμηλότερο ενοίκιο και με αδυναμία έκδοσης νέας άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε περίπτωση που ο προηγούμενος επιχειρηματίας έχει παραδώσει την παλιά» λέει ο ίδιος καταστηματάρχης.

«Τώρα και να θες να πουλήσεις την επιχείρησή σου σε άλλον, ουσιαστικά δεν μπορείς. Ο Δήμος Αθηναίων έχει πάψει να χορηγεί νέες άδειες, οπότε για να μεταβιβαστεί μία επιχείρηση πρέπει ο παλιός ιδιοκτήτης να κρατήσει ένα ποσοστό του μαγαζιού για να εξακολουθήσει να ισχύει η άδεια» συμπληρώνει ο ίδιος.

Με απλά λόγια, ούτε οι τιμές των ακινήτων πέφτουν, ούτε νέα μπαρ μπορούν ν’ ανοίξουν εκεί όπου βρίσκονταν αυτά που έκλεισαν. Εκτός, βέβαια, κι αν λειτουργήσουν χωρίς την απαραίτητη άδεια, πράγμα που συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια με πολλά μαγαζιά στου Ψυρρή.

Ορισμένοι καταστηματάρχες του Ψυρρή, πάντως, εδώ και δύο χρόνια συζήταγαν μεταξύ τους ότι ορισμένα πράγματα που συνέβαιναν από τότε στην περιοχή ήταν… ανεξήγητα: γίνονταν τακτικότατοι έλεγχοι νομιμότητας στα μαγαζιά, δίνονταν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα και η περιοχή βρισκόταν πάντα σε κλοιό… αλκοοτέστ. Ολα αυτά καλώς και γίνονταν λένε, αν και σε άλλες «διασκεδασουπόλεις» δεν ήταν ίδια η ένταση των ελέγχων. Και με τη διαφορά επίσης, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι καταστηματάρχες, ότι για το εμπόριο ναρκωτικών στη Μενάνδρου, την πορνεία στην Ευριπίδου και τις ληστείες στους γύρω δρόμους δεν γίνονταν και πολλά πράγματα.

Θεωρία συνωμοσίας ή όχι, τους προβληματίζει πάντως το γεγονός ότι ήδη γνωστοί επιχειρηματίες «βολιδοσκοπούν» ακίνητα από τη Σωκράτους μέχρι και την πλατεία Θεάτρου.

Γρήγορη άνοδος, ραγδαία πτώση στου Ψυρρή

ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ του 1980 αρκετοί καλλιτέχνες έστησαν στου Ψυρρή τα ατελιέ τους επειδή τα ενοίκια ήταν πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.

Οι άνθρωποι αυτοί, μάλιστα, ήλπιζαν ότι η περιοχή θα έπαιρνε έναν άλλον χαρακτήρα, λόγω και της γραφικότητάς της, και ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «Σόχο της Αθήνας».

Περί τα τέλη της δεκαετίας του ’90, μία σειρά από αποφάσεις του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου της Αθήνας άνοιγαν το δρόμο για να φυτρώσουν σαν μανιτάρια τα μπαρ και τα κλαμπ. Λέγεται, μάλιστα, ότι το πιο σημαντικό έγγραφο της εποχής εκείνης ήταν ένα προεδρικό διάταγμα του 1998 «Περί καθορισμού χρήσεων γης και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης στην περιοχή Ψυρρή-Κέντρου (Ομόνοιας)», το οποίο δεν όριζε κάποια ζώνη αμιγούς κατοικίας, ενώ δεν περιείχε περιορισμούς για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κ.ά.). Τότε οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι έπρεπε να υπάρχει απόσταση 50 μέτρων μεταξύ δύο κέντρων διασκέδασης).

Ετσι, η περιοχή του Ψυρρή έφτασε να αποτελεί για περίπου δέκα χρόνια τη σημαντικότερη «βιομηχανία» διασκέδασης στην Αθήνα, με περίπου 150 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος («πολιτιστικά κέντρα») σε λιγότερο από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Μακρύς κατάλογος

Τώρα, είναι ζήτημα αν στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν τα μισά. Στην οδό Αριστοφάνους, για παράδειγμα, έχουν βάλει λουκέτο δέκα μαγαζιά, δύο παραμένουν κλειστά τις καθημερινές και μόνο δύο μικρά μπαρ βρίσκονται σε κανονική λειτουργία. Στην οδό Καραϊσκάκη μόνο το Cubanita και ο φούρνος -πλέον- με τα κουλούρια είναι ανοικτά τις καθημερινές, ενώ ρολά έχουν κατεβάσει πέντε μαγαζιά συν δύο στο στενάκι της Μίκωνος.

Αλλα έξι μαγαζιά με λουκέτο βρίσκονται επί της οδού Μιαούλη, όπου οκτώ ωστόσο παραμένουν ανοικτά. Ανάμεσά τους βέβαια είναι τα τρία «ρακομελάδικα», τα οποία πάντως δεν έχουν την ίδια κίνηση που είχαν παλαιότερα.

Τέσσερα κλειστά και έξι ανοικτά ήταν τα μαγαζιά της Αγίων Αναργύρων. Παρ’ όλο που ο συγκεκριμένος δρόμος παραμένει από τους πιο «ζωντανούς» στην περιοχή, εν τούτοις και εκεί η κίνηση είναι μειωμένη. Λουκέτα, όμως, έχουν μπει και σε μαγαζιά που βρίσκονται επί της πλατείας Ηρώων, καθώς και σε άλλους -πολυσύχναστους στο παρελθόν- δρόμους, όπως στη Σαρρή, στη Λεπενιώτου κ.ά.

Η επισκεψιμότητα στην περιοχή ξεκίνησε να φθίνει προ τριετίας περίπου για τέσσερις βασικούς λόγους:

*Στις οδούς -εισόδους της περιοχής- όπως η Μενάνδρου, η Ευριπίδου και η Σοφοκλέους υπήρξε μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας. Πριν φτάσει αυτή να αγριέψει και να πάρει τη μορφή ένοπλων ληστειών, είχε γίνει «κουραστική» για τους θαμώνες των μαγαζιών της περιοχής η αγωνία μήπως βρουν ανοικτό το αυτοκίνητό τους το πρωί. Ετσι, πολλοί το έδιναν στα πάρκινγκ επιβαρύνοντας με επιπλέον 10 ευρώ τη βραδινή τους έξοδο.

*Οταν, λοιπόν, όλο και περισσότερος κόσμος έλεγε «τι να πάμε να κάνουμε στου Ψυρρή, θα μας ανοίξουν το αμάξι», άνθιζε χάρις στο μετρό το Γκάζι αλλά και η νέα πιάτσα με καφέ και μπαρ στην οδό Πανόρμου στους Αμπελόκηπους. Οι νέες πιάτσες με τα νέα στέκια τράβηξαν τον κόσμο. Αλλωστε, όπως αναφέρει η θεωρία του μάρκετινγκ, όλα τα προϊόντα έχουν έναν κύκλο ζωής και αν δεν ανανεωθούν θ’ αντικατασταθούν από άλλα. Οχι, πάντως, ότι και στις νέες πιάτσες δεν έχει συμβεί ν’ ανοίξουν αυτοκίνητα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει η ίδια ανησυχία για κλοπές και ληστείες.

*Μέσα στις αναδουλειές, λοιπόν, οι καταστηματάρχες του Ψυρρή άρχισαν να κάνουν την αυτοκριτική τους. «Πουλάγαμε πολύ ακριβά τα ποτά και πολλά ήταν και μπόμπες», «οι τιμές στα φαγητά ήταν υψηλές και η ποιότητα χαμηλή» κ.λπ. Πράγματα, δηλαδή, που συμβαίνουν και σήμερα στις άλλες πιάτσες οι καταστηματάρχες τα σκέφθηκαν στου Ψυρρή αφού ο κόσμος έφυγε και τα μισά μαγαζιά έκλεισαν.

*Η οικονομική κρίση που πλήττει τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στου Ψυρρή. Δηλαδή ενώ η κίνηση ήταν ούτως ή άλλως πεσμένη για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, ακόμη και εκείνοι που εξακολουθούσαν να βγαίνουν στην περιοχή περιόρισαν τις βόλτες τους λόγω έλλειψης χρημάτων. Οπως έγραφε η «Κ.Ε.» την περασμένη εβδομάδα, έρευνες έχουν δείξει ότι το πρώτο πράγμα από το οποίο «έκοψαν» οι Ελληνες για να αντεπεξέλθουν στην οικονομική στενότητα είναι η ψυχαγωγία. Επίσης, τα στοιχεία από τις εταιρείες αλκοολούχων ποτών δείχνουν ότι η πτώση της κατανάλωσης στα μαγαζιά έχει πέσει κατά 20%.

Από την κατρακύλα της «βιομηχανίας διασκέδασης» στου Ψυρρή δεν έχασαν μόνο οι επιχειρηματίες. Αλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις -το λένε και οι ίδιοι- ευθύνονται και αυτοί για ό,τι έγινε. Το κακό είναι, όπως θα ίσχυε και για ένα οποιοδήποτε εργοστάσιο που κλείνει κάποιες γραμμές παραγωγής, οι εκατοντάδες άνθρωποι που εργάζονταν ως σερβιτόροι, μπάρμεν, μουσικοί, μάγειρες και καθαριστές στις επιχειρήσεις αυτές. Ανθρωποι που είτε δούλευαν με πλήρη ή μερική απασχόληση ζούσαν από αυτή τη δουλειά και τώρα αρκετοί βρίσκονται στον μακρύ κατάλογο του ενός εκατομμυρίου ανέργων της Ελλάδας.

Ο μόνος, επί του παρόντος, που δείχνει να εμπιστεύεται την περιοχή επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του είναι ο ιδιοκτήτης του παρασκευαστηρίου κουλουριών στην οδό Καραϊσκάκη, που καταλαμβάνει πλέον μία γωνία ολόκληρη με το ολοκαίνουριο πρατήριο άρτου δίπλα στο παλιό του μαγαζάκι.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ;

Aπό danny bleed parodynews.wordpress.com

Ύστερα και απο τα τελευταία επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας που επαναλήφθηκαν για ακόμη μια φορά με τους λαθρομετανάστες, οι αρχές προσπαθούν να πάρουν μέτρα ικανά μήπως και αναστήσουν πάλι την πόλη.

Την πόλη αυτή που έχει γίνει έρμαιο της κάθε προβληματικής μειονότητος,των κουκουλοφόρων, των διαδηλωτών,των μικροεγκληματιών,των τοξικομανών,των αστέγων,των επαιτών και των λαθρομεταναστών. Όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα είστε κουτοί αν πιστέψετε διαβάζοντας το post ότι πρόκειται για εθνικιστικό παραλήρημα! Δεν υπάρχει καμιά τέτοια διάθεση, δεν υπάρχει καμιά φασιστική νοοτροπία και λογική.    Υπάρχει όμως μια ωμή παρατήρηση της πραγματικότητας και ο γράφων προσπαθεί στο γραπτό του- όταν δεν είναι σατυρικό ώστε να προκαλέσει με αθυροστομίες για να επιφέρει τον γέλωτα-,να καταγράψει την κατάσταση με ρεαλισμό χωρίς να τραγουδάει άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Στα διάφορα post που θα βρείτε στο parodynews έχω καταναλώσει άπειρον χώρο για επεισόδια,τρομοκραστία,λαθρομετανάστευση,

Χρυσή Αυγή,αναρχικούς,αστυνομία,εγκληματικότητα στο κέντρο κλπ.  Στέκομαι με  κριτική διάθεση στα θέματα αυτά ,γιατί δεν είμαι αφελής να θεωρήσω πως τα προκάλεσε η οικονομική κρίση και οι κοινωνικές εκρήξεις!

Αυτές τώρα έρχονται!

Τα προβλήμα για όσουςγνωρίζουν την πόλη αυτή,έιναι η ανοργανωσιά και η ανικανότητα διαχρονικά των κυβερνώντων να πάρουν αυστηρά μέτρα και να εφαρμοστούν οι νόμοι!

Οι τουρίστες εξακολουθούν να παρεμποδίζονται να βγούν στην Αθήνα από τα κρουαζιερόπλοια και ακόμη δεν έχει συλληφθεί κανείς συνδικαλιστής για αυτό!  Οι δολοφόνοι της τράπεζας στην Σταδίου εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι και κανείς δεν έχει ανοίξει το στόμα του να πει ποιοι είναι!

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής χθες έγραψε για την παρέμβαση της κυβέρνησης σε έξι βασικούς τομείς που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο έχει προκύψει από τον τεράστιο συνωστισμό των αλλοδαπών.

Τα σημεία από το άρθρο παρατίθενται παρακάτω όπως γράφτηκαν στην εφημερίδα:

1 Το παραεμπόριο. Θα καταγραφούν οι μικροπωλητές και τα προϊόντα τους και θα επαναλειτουργήσουν τα Μεικτά Συνεργεία και Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριων Αγορών.

Aπάντηση με ερώτηση

Πώς θα το κάνουν αυτό όταν δεν έχουν ξοδέψει ούτε έναν αστυνομικό για να ασχολήται με τις συλλήψεις των πλανόδιων μικροπωλητών που δεν έχουν άδεια και απλώνουν τα σεντόνια τους στα πιο τουριστικά σημεία της Αθήνας;  Για ποιο λόγο  επιτρέπουν τόσο καιρό να υπάρχει αυτό το χάλι στην Βικτώρια, στο Μοναστηράκι,στο Πανεπιστήμιο,στο Μουσείο,στην Διονυσίου Αεροπαγίτου,ακόμη και στο Σύνταγμα;

Tι έχουν κάνει για να χτυπήσουν το παραεμπόριο το οποίο τροφοδοτεί τις νύχτες τα εμπορικά καταστήματα με τα κινέζικα;

2 Τα ναρκωτικά. Προωθούνται ειδικές και στενές συνεργασίες και προγράμματα της Αστυνομίας με ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ, σεμινάρια στους αστυνομικούς για τον τρόπο χειρισμού των χρηστών, ενώ είναι ήδη έτοιμος ο Οδηγός Συμπεριφοράς για Θρησκευτικές, Ευπαθείς και Κοινωνικές Ομάδες.

Απάντηση

Καλά τα σχέδια με τον ΟΚΑΝΑ αλλά εγώ δεν έχω δει σε καμιά άλλη χώρα εκτός από την ελληνική τοξικομανή να τρυπιέται στα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας από το πρωί μέχρι το μεσημέρι φάτσα κάρτα!

Το πρόβλημα των τοξικομανών δεν λύνεται με σαβουάρ βιβρ και ευχολόγια. Απαιτεί μηδενική ανοχή στο ιστορικό κέντρο και συλλήψεις από την αστυνομία!  Απαιτεί οργανωμένα κέντρα περίθαλψης και μέτρα αυστηρά έξω από τους κατά τόπους ΟΚΑΝΑ!

Γιατί όταν οι τοξικομανείς δεν πουλάνε πρέζα κάνουν εμπόριο με υποκατάστατα όπως ή μεθαδόνη και βουπρενορφίνη. Να τσακιστούν λοιπόν να μπαγλαρώσουν με απανωτές επιχειρήσεις σκούπα όλους τους αλλοδαπούς και Έλληνες εμπόρους ναρκωτικών.   Η αστυνομία μέρα νύχτα πρέπει να μαζεύει  και την επομένη το πρωί να απελαύνει λαθρομετανάστες πρεζέμπορους!   Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουν δίκη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατούνται στις φυλακές, είναι παράνομοι και εγκληματίες, δεν έχουν κανένα λόγο να υπάρχουν στην Ελλάδα, πρέπει να απελαθούν άμεσα!

3 Οι παράνομοι αλλοδαποί. Δημιουργούνται μνημόνια συνεργασίας με Μαρόκο και Αλγερία για απελάσεις υπηκόων τους, αλλά κυρίως προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για υπό ανοχή νομιμοποίηση και παροχή νόμιμης δυνατότητας εργασίας με ασφαλιστικές εισφορές για τους μισθωτούς σε συνεργασία με ΥΠΕΣ και υπ. Εργασίας.

Απάντηση

Θα πρέπει να μάθουν γρήγορα και να βρουν τρόπους να ξεχωρίζουν την ήρα από το στάρι!  Οι ανήμποροι και όλης της γης οι κατατρεγμένοι δεν είναι όλοι ίδιοι!  Με άλλα κριτήρια θα πρέπει να εξεταστούν για πολιτικό άσυλο οι ξεριζωμένοι από τον πόλεμο Αφγανοί και Ιρακινοί και με εντελώς διαφορετικά κριτήρια οι Μπαγκλαντεσιανοί,Μαροκινοί,Νιγηριανοί!    Διαφορετική μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί για τα γυναικόπαιδα και εντελώς διαφορετική για όλους αυτούς που μαζεύτηκαν στην Ελλάδα.

Όσοι πουλάνε παπουτσάκια μαιμού και κλεμμένα κινητά στα στενά γύρω απο την Ομόνοια ,δεν ήρθαν εδώ για να δουλέψουν! Μην τρελαθούμε κι όλας!

4 Τα καταστήματα. Εδώ θα αναλάβει αποκλειστικά την αρμοδιότητα η Δημοτική Αστυνομία.

Απάντηση

Οι ανεκπαίδευτοι κοπρίτες της Δημαρχίας Αθηνών ή αλλιώς βολέψάκηδες λουφαδόροι του δημοσίου, πληρώνονται και κάθονται για να κόβουν βόλτες στους δρόμους χωρίς άλλο  αντικείμενο. (Κόβουν και καμιά κλήση που και που να κονομήσει ο  δήμος!)

Θα πρέπει να εκπαιδευθούν για να υποβοηθούν την τουριστική αστυνομία, θα πρέπει να γίνονται χαλί για τους πατήσουν οι τουρίστες, θα πρέπει να καταγράφουν τις ζημιές στους δρόμους της Αθήνας, θα πρέπει να ζητούν άμεσα από την δήμο συνεργεία καθαριότητος και άλλα για να αποκαταστήσουν τις ζημιές!  Μπορούν να κάνουν και άλλα πράγματα όπως να ανοίξουν κανά γραφείο πληροφοριών να εξυπηρετούν τον κόσμο και πολλά ακόμη για να κάνουν έργο παραγωγικό!  Ακόμη και εκπαίδευση τροχαίου μπορούν να πάρουν και να εξυπηρετούν την κυκλοφορία όταν δεν μπορεί η τροχαία!

5 Οι άστεγοι. Θα καταγραφούν όλοι, καθώς και το ψυχολογικό τους προφίλ.

Απάντηση

Τούς μάζεψε ποτέ κανείς από την Πλατεία Κοραή; Πληρώνει δωμάτια η πρόνοια, γιατί δεν πάνε;  Φωνάχτε και κανένα συνεργείο να πλύνει τους δρόμους γιατί μέχρι τώρα παρακαλάμε να βρέξει!

6 Καταγραφή των εγκαταλελειμμένων, των υπό κατάληψη νεοκλασικών και των κτιρίων που ενοικιάζονται με μη νόμιμες διαδικασίες σε αλλοδαπούς.

Απάντηση

Πρόστιμα εξοντωτικά σε αυτούς που εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς και φοροδιαφεύγουν!  Φυλάκιση για την φοροδιαφυγή! Γκρέμισμα όλων των ερειπίων για να καθαρίσει η πόλη!  O Πάγκαλος με άρθρο του τον Απρίλιο του 2009 στην Ελευθεροτυπία, είχε προτείνει να απελαθούν συμβολικά μερικοί λαθρομετανάστες.

Ας το κάνουν λοιπόν τώρα χωρίς άλλο να χρονοτριβούν, γιατί το καλοκαίρι αναμένεται καινούργια φουρνιά, να προσεγγίσει τις ακτές της χώρας του ΔΝΤ!

14/5/2010  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα 14 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικά βήματα στην ελληνο-τουρκική συνεργασία για τη μη νόμιμη μετανάστευση

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα η τουρκική αντιπροσωπεία, υπό τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνάντησε σήμερα, Παρασκευή, 14 Μαΐου, τον Τούρκο ομόλογο του κ. Beşir Atalay και υπέγραψε διμερή συμφωνία για την επαναπροώθηση προς την Τουρκία μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας σε θέματα αντιμετώπισης μη νόμιμης μετανάστευσης, οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών και πολιτικής προστασίας,

Μάλιστα σε κοινή απόφαση που συνυπέγραψαν, η Τουρκία, συμφώνησε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Πρωτοκόλλου, η Τουρκία θα ορίσει ένα λιμάνι στη Σμύρνη ή κοντά σε αυτή, με στόχο να λειτουργήσει σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, ως συνοριακός σταθμός, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την επαναπροώθηση μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών.

Επίσης οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι το συγκεκριμένο λιμάνι θα διατηρήσει τη χρήση αυτή υπό οποιαδήποτε νέα συμφωνία ή πρωτόκολλο υπογραφεί μελλοντικά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του διμερούς πρωτοκόλλου, η τουρκική πλευρά συμφώνησε να δέχεται ετησίως τουλάχιστον 1.000 αιτήματα επανεισδοχής, ενώ πλέον θα ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του ασύλου και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, με την ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών.

Τέλος ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών κ. Beşir Atalay, δεσμεύτηκε η Τουρκία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη της τετραμερούς συνεργασίας που ξεκίνησε το 2005 στον τομέα της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης με την πιθανή συμμετοχή και άλλων χωρών της περιοχής.

Πέραν της διμερούς συνάντησης με τον ομόλογό του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέστη στην υποδοχή της τουρκικής αντιπροσωπείας και είχε σειρά επαφών με Τούρκους Υπουργούς και επιχειρηματίες. Το μεσημέρι οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συμμετείχαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας υπό την προεδρία των δύο Πρωθυπουργών κ.κ Γεωργίου Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

26/5/10: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Γ.Α.Δ.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα ,25  Μαϊου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 25-05-2010 και κατά τις ώρες 18:30-20:30 από τη Γ.Α.Δ.Α. εκδηλώθηκαν ειδικές δράσεις, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας :

Συμμετείχαν : 125 Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες (Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, Δ.Α. Αθηνών, Δ.Α. Β/Α Αττικής , Δ.Α. Ν/Α Αττικής, Δ.Α. Πειραιά, Δ.Α. Δυτικής Αττικής, Δ. Αλλοδαπών, Δ-νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων και ομάδες Δ.Ε.Λ.Τ.Α. ).

Ελέγχθηκαν : 475 άτομα, 36 οχήματα, 29 δίκυκλα και 56 καταστήματα.

Συνελήφθησαν : 42 άτομα, από τα οποία :

Επτά (7) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Ναρκωτικών».

Δεκαεπτά (17) άτομα για παράβαση του νόμου «περί εκδιδομένων προσώπων».

Δεκαοκτώ (18) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Αλλοδαπών».

Προσήχθησαν : 12 άτομα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατασχέθηκαν:

Ηρωίνη -1- γραμμ.

Κάνναβη -29,6- γραμμ.

Εκατόν δεκαπέντε (115) φαρμακευτικά δισκία.

Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε χρόνο και περιοχές που επιλέγονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

18/5/2010: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΤΥΠΗΣ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΘΗΝΑ ,18 ΜΑΪΟΥ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση σύσταση άτυπης νομοπαρασκευαστικής για Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Μη Νόμιμα Εισερχομένων Μεταναστών

Σε σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια με την Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη και τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Τάκη συζητήθηκε το θέμα των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) Μη Νόμιμα Εισερχομένων Μεταναστών.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε η άμεση σύσταση άτυπης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής των δύο συναρμόδιων υπουργείων για την λειτουργία των ΚΕΠΥ. Σύντομα θα ανακοινωθεί η σύνθεση αυτής της επιτροπής.


Σχολιάστε