Η ταλαιπωρία των επισκεπτών στην Αρχαία Αγορά


Από διπλωματούχο ξεναγό, που υπογράφει ως John Ventiroso, λάβαμε το ακόλουθο σημείωμα για την κατάσταση που επικρατεί στην Αρχαία Αγορά:

Παλιά που είχαμε λιγότερους τουρίστες η Αρχαία Αγορά είχε 3 εισόδους, μετά όταν αυξήθηκε λίγο ο τουρισμός  κλείσαμε την μια είσοδο και όταν πια αυξήθηκε πολύ ο τουρισμός κλείσαμε και τη δεύτερη είσοδο και τώρα έχει μόνο μια και ταλαιπωρείται ο επισκέπτης. Κάτι πολύ απλό που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα είναι να αποσπαστεί ένας φύλακας από κάπου αλλού και να βρίσκεται στην είσοδο πλησίον της Ακρόπολης μεταξύ 9.30 π.μ. και 4.30 μ.μ. που απλώς θα αφήνει να περνούν όσους έχουν ενιαίο εισητηριο και πάνε από Ακρόπολη προς Αγορά ή το αντίθετο .

Το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς είναι μοναδικό διότι περιέχει εκθέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του Αθηναϊκού Δημοκρατικού πολιτεύματος που ανάμεσα τους  συγκαταλέγονται: μαρμάρινο κληρωτήριο, χάλκινα δικαστικά πινάκια, πήλινη κλεψύδρα, χάλκινες ψήφοι και όστρακα οστρακισμού με χαραγμένα τα ονόματα γνωστών πολιτικών ανδρών της αρχαιότητας και άλλα εκθέματα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η μοναδική αίσθηση και ευχαρίστηση των επισκεπτών όταν βρίσκονται πλησίον του καλύτερα διατηρημένου αρχαίου Ελληνικού ναού. Προσωπικα μπορώ να πω ότι όσες φορές από δική μου πρωτοβουλία πήγα κόσμο εκεί, μου είπαν κατενθουσιασμένοι ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο που ούτε καν το φαντάζονταν!

Εκείνο που χρειάζεται είναι να διαφημιστεί αυτός ο χώρος με κάθε μέσον. Πρέπει επί τέλους να καταλάβουμε ότι ήλιο και ωραίες  παραλίες έχουν πολλές χώρες στη Μεσόγειο και εμείς  πρέπει να δώσουμε έμφαση στον πολιτισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s