Κ. Μπακογιάννης στο CNN Greece: Η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων και μια μεγάλη πρόκληση


Μεγάλη τιμή και πρόκληση αποτελεί ο Δήμος Αθήνας για τον Κώστα Μπακογιάννη, όπως ο ίδιος σημειώνει σε συνέντευξή του στο CNN Greece. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει σημασία τι λες αλλά τι κάνεις, δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πρωτεύουσας χωρίς «ιδεολογικούς παραμορφωτικούς φακούς» και αναπτύσσει τις προτάσεις του για μια πόλη που δεν θα είναι «το νέο Βερολίνο αλλά η νέα Αθήνα».

Παράλληλα, εξηγεί γιατί θεωρεί ότι η συζήτηση για την ασφάλεια γίνεται με λανθασμένο τρόπο, για ποιο λόγο πιστεύει ότι θα πετύχει στον τομέα της καθαριότητας που απέτυχαν άλλοι και αναπτύσσει το πρόγραμμά του για μια Αθήνα που θα έχει στο επίκεντρο τον πολιτισμό.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης απαντά για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ενδεχόμενο που ο πρώτος είναι Δήμαρχος Αθηναίων και ο δεύτερος Πρωθυπουργός, εξηγεί γιατί «καλά κάνει ο Βουλγαράκης και κατεβαίνει υποψήφιος» και προαναγγέλλει πρόταση για «ένα ποτό ή φαγητό με τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους».

Η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων

«Η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων, μια πόλη ιδέα. Ταυτόχρονα, όμως, αντιμετωπίζει και μια σειρά από προκλήσεις». Αυτό υποστηρίζει ο Κώστας Μπακογιάννης απαντώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηνών. Παράλληλα, απορρίπτει τις κατηγορίες ότι βλέπει την πρωτεύουσα ως ένα σκαλί για την κεντρική πολιτική σκηνή, λέγοντας ότι είχε στο παρελθόν πολλές ευκαιρίες να κάνει αυτό το βήμα, όμως επέλεξε να παραμείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μπακογιάννης υποστηρίζει ότι η κοινωνία ζητά από τους πολιτικούς να κάνουν υπερβάσεις και μία τέτοια είναι, όπως λέει, ο τρόπος που συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιό της παράταξης αλλά και το κοστολογημένο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες. Αναφορικά με τη διοίκηση Καμίνη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών λέει ότι, όπως και με τους υπόλοιπους δημάρχους, έχει να επιδείξει θετικά και αρνητικά και σημειώνει ότι δεν θα επιλέξει το δρόμο της εύκολης κριτικής στις προηγούμενες διοικήσεις.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s