Εγκληματικότητα Τέλος – Πρώτο Βήμα


 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Προέδρος του Ε.Σ.Α κ. Σταύρος Καφούνης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Αθανάσιος Τσαγγάρης,  κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περιέγραψαν εκτενώς το πρόβλημα της επαναλαμβανόμενης απελευθέρωσης συλληφθέντων παραβατών και ζήτησαν την άμεση εξεύρεση λύσης, δεδομένου ότι αποτελεί κρίσιμο παράγοντα, τόσο για την άσκηση των καθηκόντων των Αρχών, όσο και για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας.

 

Ο Γεν. Γραμματέας, κ. Δημήτριο Παπασπύρου, κρίνοντας δίκαιο το αίτημα έδρασε άμεσα, με αποτέλεσμα την αποστολή εκ μέρους της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, παραγγελίας προς την Εισαγγελία Αθηνών και Πειραιώς, τονίζοντας τη σημασία του προβλήματος και τον τρόπο «ορθής άσκησης ποινικής δίωξης». Αντίστοιχη ενημέρωση εστάλη και προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

 

Απόσπασμα της εισαγγελικής παραγγελίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «…θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας, όταν γίνεται μνεία στην υποβλητική αναφορά της Αστυνομίας περί του ότι ο προσαγόμενος έχει επανειλημμένως συλληφθεί για τέλεση κλοπών, να διερευνά αυτεπαγγέλτως την ύπαρξη καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του προσαχθέντος, προκειμένου να αξιολογήσει αν συντρέχει περίπτωση κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια τέλεσης του αδικήματος της κλοπής, ώστε, σε καταφατική περίπτωση να μην ασκεί ποινική δίωξη για κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά για κλοπή σε βαθμό κακουργήματος και να παραπέμπει την υπόθεση στον αρμόδιο ανακριτή».

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Γεν. Γραμματέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κου Δημήτριου Παπασπύρου και θεωρεί ότι έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ευχόμενος να έχει και συνέχεια  από τους υπολοίπους υπεύθυνους παράγοντες της Πολιτείας.

 

Για τον λόγο αυτό, ο  Ε.Σ.Α εκφράζοντας την τεράστια ανησυχία ομάδων επαγγελματιών και πολιτών της Πρωτεύουσας, που πρόσφατα είχαν επισκεφτεί το Σύλλογο, θα ζητήσει άμεση συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας και θα επιδιώξει με κάθε μέσο στο μέλλον, τον ξεκάθαρο καταλογισμό ευθυνών, ώστε το πρόβλημα της εγκληματικότητας να τιθασευτεί άμεσα.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s