» Τα έργα ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου θα εξελιχθούν ομαλά


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής, κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο, πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2018 συνάντηση, με κεντρικό θέμα την πορεία των έργων ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας. 

 

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία λόγω της καθυστέρησης των έργων, που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου στις οδούς Χαβρίου, Λεωχάρους και Μιλτιάδου και δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί μετά τη πάροδο πέντε μηνών.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α, κ. Σταύρος Καφούνης, ανέφερε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της Α’ φάσης των έργων και ανέδειξε τη σημασία που έχει για τους επιχειρηματίες της περιοχής, η συντόμευση της αποπεράτωσης των έργων και η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης τους.

 

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, δήλωσε πως αντιλαμβάνεται την αγωνία των καταστηματαρχών, αλλά επισήμανε ότι χρειαζόταν να επιλυθούν πολλά έκτακτα προβλήματα που ενέκυψαν στους τρεις πρώτους πεζοδρόμους και επιβεβαίωσε πως η πορεία των έργων θα εξελιχθεί ομαλά στα επόμενα στάδια.

 

Τελικά, οι δύο πλευρές συμφώνησαν τα εξής :

 

  • Η μέγιστη διάρκεια του έργου ανά πεζόδρομο, θα περιοριστεί στους δύο μήνες, εκτός του εμπορικού άξονα του πεζοδρόμου της Αγ. Μάρκου που θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.
  • Θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και η εκτέλεση των έργων θα επιτρέπει την απρόσκοπτη διέλευση των καταναλωτών και την πρόσβασή τους σε όλα τα καταστήματα.
  • 30 ημέρες πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων δεν θα ξεκινήσει κανένα νέο εργοτάξιο,  προκειμένου η τοπική αγορά να ανταποκριθεί στην αυξημένη Χριστουγεννιάτικη κίνηση.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι η ανάπλαση αποτελεί έργο «εμπορικής πνοής» για το κέντρο της Αθήνας και ελπίζει ότι θα αποκατασταθεί άμεσα η ομαλότητα της εκτέλεσης των έργων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s