Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να συλλαμβάνει και την επομένη να κυκλοφορούν ελεύθεροι


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρος Καφούνης και ο Ειδικός Γραμματέας,  κ. Εμμανουήλ Λουδάρος, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Δημήτριο Παπασπύρου.

 

Η συνάντηση είχε ως κεντρικό θέμα τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του νόμου «Παρασκευόπουλου», λόγω των ευεργετικών όρων αποφυλάκισης των κρατουμένων, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των πυρήνων παραβατικότητας που έχουν αναπτυχθεί  στο κέντρο της Αθήνας και κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας των επιχειρηματιών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α αναφέρθηκε εκτενώς στο φαινόμενο των κλοπών στο δημόσιο χώρο της πόλης που εντοπίζεται γεωγραφικά σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης και εντονότερα στην τουριστική περιοχή. Το πρόβλημα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, γιατί ενώ επανειλημμένως συλλαμβάνονται οι ίδιοι δράστες των κλοπών, η δικαιοσύνη τους επιτρέπει να παραμένουν ελεύθεροι, αμέσως μετά την σύλληψη τους και να συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραβατική τους δράση.

 

Εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Αθήνας, ο Πρόεδρος ζήτησε τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελίας και των δικαστικών αρχών, ώστε να τεκμηριώνεται επαρκώς το αδίκημα και να επιβάλλεται η νόμιμη ποινή στους παραβάτες και να ενεργοποιείται η διαδικασία απέλασης τους από την χώρα, μετά την κατ’ εξακολούθηση τέλεση του ίδιου αδικήματος, εξαντλώντας την ισχύουσα νομοθεσία ή καταθέτοντας ειδική τροποποίηση του νόμου, με σκοπό την επίτευξη οριστικού αποτελέσματος.

 

Ο Γεν. Γραμματέας κ. Παπασπύρου, αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα και να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση του.

 

Επισυνάπτονται τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη συνάντηση με τον Γεν.Γραμματέα κ. Παπασπύρου.  

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s