Περιπολίες 200 αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας- Ασφάλεια υπόσχεται ο κ.Τόσκας


 

 

 

 

 

 

 

Σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς θα περιπολεί από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειάζεται για την αποφυγή επεισοδίων. Αυτό αποκάλυψε ο  αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Νίκος Τόσκας,μιλώντας στην  πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν από αντιεξουσιαστές, με καταστροφές καταστημάτων.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι είναι θυμωμένος και οργισμένος, γιατί υπήρχε σαφές επιχειρησιακό σχέδιο, με λεπτομερείς οδηγίες, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ομιλία του, εξάλλου στη ΓΑΔΑ, ο κ.Τόσκας απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς, που θα συμμετάσχουν στην αστυνόμευση του κέντρου, τονίζοντας ότι η εικόνα τους είναι η εικόνα της Αστυνομίας και της χώρας, γι αυτό πρέπει να είναι άψογη η συμπεριφορά τους προς τους επισκέπτες και τους πολίτες και τα καθήκοντά τους να είναι σαφή. Υπογράμμισε δε ότι κατά την αλλαγή των βαρδιών «δεν νοείται να φύγουν οι προηγούμενοι, αν δεν έλθουν οι επόμενοι».

«Η Ελλάδα και η Αθήνα ειδικότερα είναι πυλώνας σταθερότητας, γι αυτό την επιλέγουν τόσοι πολλοί επισκεπτες. Πρέπει λοιπόν να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και προς τους επισκέπτες και προς τους πολίτες» είπε ο κ. Τόσκας. Εκτός από τις περιπολίες ενστόλων, θα υπάρξουν και άλλες δράσεις για την καλύτερη αστυνόμευση του κέντρου, ενώ ανάλογα μέτρα θα υπάρξουν στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Υπόμνημα της Κι.Πο.Κ.Α. για την Πλατεία Καραϊσκάκη

Εν τω μεταξύ, η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (Κι.Πο.Κ.Α.) κατέθεσε, στις 27 Φεβρουαρίου, υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δ. Αναγνωστάκη με συγκεκριμένες προτάσεις για τον καλύτερο σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την φύλαξη του κέντρου της Αθήνας, περιλαμβάνοντας και την πλατεία Καραϊσκάκη, καθόσον, όπως τονίζεται, η συγκεκριμένη περιοχή είναι εξόχως τουριστική και σε αυτήν λειτουργούν πολλές τουριστικές μονάδες, μεταξύ των οποίων μερικά από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνεται, καταγράφεται μια σημαντική αναστροφή του κλίματος, της εικόνας και εντύπωσης που χαρακτήριζε την τουριστική δημοφιλία της συγκεκριμένης περιοχής.
Αναφέρεται σχετικά στο υπόμνημα:
«...Είναι ενδεικτικό ότι ξενοδοχεία που επί σειρά ετών, λόγω και της κρίσης αλλά και της υποβάθμισης της καθημερινότητος των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, είχαν αναστείλει
την λειτουργία τους, επαναλειτουργούν, εκσυγχρονίζονται και επανέρχονται στην αγορά.
Τέτοια παραδείγματα είναι το παλαιό Imperial , στην πλατεία Καραΐσκάκη που πρόσφατα επαναλειτούργησε ως Windham , το best western MyAthens στον Κεραμεικό κ.ά..
Παράλληλα κτίρια γραφείων μετατρέπονται σε ξενοδοχεία αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής , όπως το νέο smart hotel Athens Kubic , το Κ29 , αμφότερα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ στη πλατεία Καραϊσκάκη το παλαιό κτήριο της Galenica μετατρέπεται σε νέο κατάλυμα, δυναμικότητας πλέον των 100 δωματίων.
Όλα τα παραπάνω μαζί με εμβληματικά ξενοδοχεία της περιοχής όπως, το Stanley, το  Katerina, το Rio κ.α. συνθέτουν ένα «δυνατό» καταλυματικό δυναμικό.
Συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Πλ. Καραΐσκάκη λειτουργούν πλέον των 55 ξενοδοχείων , όλων των κατηγοριών και τύπων καταλυμάτων, στα οποία εάν προσθέσουμε και τα πολλά διαμερίσματα που διατίθενται για βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση (BnB), συγκεντρώνεται ένα καταλυματικό δυναμικό που ξεπερνάει τα 4.500 κρεβάτια. Ουσιαστικά το δυναμικό αυτό κατατάσσει την συγκεκριμένη περιοχή στις πρώτες θέσεις τουριστικής δημοφιλίας , από πλευράς συγκέντρωσης τουριστικής δυναμικότητας στην Αθήνα.
Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε μερικά από τα ξενοδοχεία της περιοχής, την κατηγορία τους και την αντίστοιχη δυναμικότητα τους, για τις εκτιμήσεις σας.
Stalis 2* 80 κλίνες
Whindham 5* 500
Stanley 4* 800
Pythagorion 3* 110
Delphi art hotel 4* 100
Chick athens hotel 4* 70
Kubic 4* 100
Achillion 3* 100
Epidauros 2* 100
Diros 2*100
My Athens hotel 3* 110
Marina 2* 120
Katerina 3* 100
Kosmos 2* 150
Novus city 4* 150
The Athens hostel 140
K29 80
Crysta cityl 3* 120
Apollon 2* 100
Rio 3* 80
Naysika 2* 80
Minoa 3* 100
Athens lotus apart 50
White lotus 40
Golden City 3* 150
Athens choice 2* 100
Hniochos 2* 220
Alassia 3* 150
MENH apartments 80
Athens Mosaico hotel apartments 100
 
Η τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, προϋποθέτει την βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε την τουριστική της
ελκυστικότητα και να βελτιώσουμε το επίπεδο της καθημερινότητας σε μια κεντρική περιοχή της πόλης μας, καταλήγει το υπόμνημα, με την επισήμανση:
 
«Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Ευελπιστούμε ότι με την συνδρομή σας ,την καλή και συστηματική αστυνόμευση του κέντρου της πόλης , την βελτίωση κάποιων σημαντικών υποδομών, την επισκευή και επαναλειτουργία πολλών κλειστών κτηρίων, την έντονη πολιτιστική παρουσία του Εθνικού Θεάτρου της οδού Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και την εξαιρετική αποκατάσταση του ναού
του Αγίου Κωνσταντίνου, η περιοχή θα αποκτήσει πάλι ζωή και αρκετοί κάτοικοι και επαγγελματίες που έχουν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια από την περιοχή θα επανέλθουν βοηθώντας στην αναβάθμιση του πολύπαθου κέντρου της πρωτεύουσας»
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΠΟΚΑ logo
 
 
** Η Κίνηση Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας (Κι.Πο.Κ.Α) συστήθηκε το 2009 από κατοίκους και επαγγελματίες του κέντρου της Αθήνας. Βασικός σκοπός και στόχος της Κι.Πο.Κ.Α, όπως τονίζεται, είναι η αναβάθμιση και εξανθρωπισμός της καθημερινότητας των κατοίκων και επαγγελματιών του κέντρου της πρωτεύουσας , το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει βάναυσα πληγεί από την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών που ασκούνται και κυρίως από την απραξία της πολιτείας.
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s