Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α, Σταύρος Καφούνης, στον Αθήνα 9,84 για την επιχείρηση καθαρισμού Graffiti


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εικόνα στα πανέμορφα στενά της πιο τουριστικής περιοχής της πόλης την Πλάκα, με τα εκπληκτικά νεοκλασικά κτήρια υψηλής αισθητικής, γεμάτα μουτζούρες και graffiti είναι αποκαρδιωτική.

 

grafiti

 

grafiti

 

Η πρωτοβουλία

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου του κέντρου της Αθήνας, επιχειρεί να συντονίσει φορείς της πόλεις με στόχο την αποκατάσταση της όψης διατηρητέων κτηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας» αναφέρει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Σταύρος Καφούνης «για την ανάπτυξη του εμπορίου και την υποστήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων προχωρήσαμε σε κάποιες κινήσεις για την βελτίωση αφενός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας και αφετέρου στην βελτίωση της όψης της πόλης.

 

grafiti

 

«Ήρθαμε σε επαφή» συνεχίζει ο κ. Καφούνης, «με τους αρμόδιους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και του δήμου της Αθήνας όσον αφορά στην αστυνόμευση της πόλης. Όσον αφορά τώρα τα μη εικαστικά graffiti και μουτζούρες, που δημιουργούν άσχημο και φοβικό κλίμα κυρίως στους τουρίστες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Μπρούλια, με στόχο να συντονίσουμε τις κινήσεις μας για τον καθαρισμό τους. Οφείλω να ομολογήσω ότι η ανταπόκριση του κ. Μπρούλια ήταν πολύ θετική. Είπαμε να ξεκινήσουμε με τα κτήρια τουυπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα και είχαμε μια συνάντηση με την γενική γραμματέα του Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

 

grafiti

 

Ο στόχος

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η έναρξη συνεργασίας, με πρώτο άμεσο στόχο, σύντομα να αποκατασταθούν από τα μη εικαστικά graffiti & tags ένα ή δύο διατηρητέα κτήρια και στην συνέχεια όλα τα άλλα δημόσια κτίρια της περιοχής.

 

grafiti

«Απώτερος στόχος» τονίζει ο πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου «είναι αυτό το αντιγκράφιτι πρόγραμμα να εξαπλωθεί σε όλο το κέντρο της πόλης.
Ευελπιστούμε να αποδειχθεί καθοριστική η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, στην έναρξη αυτής της συνεργασίας και να δούμε αποτελέσματα και να μη μείνουμε στα λόγια» καταλήγει ο κ. Καφούνης.

grafiti

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s