Συγχαρητήρια Αβραμόπουλου για τη διάσωση μεταναστών στον Έβρο


thraki

Καρέ – καρέ η διάσωση μεταναστών στον Έβρο

Με επιτυχία και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των 68 μεταναστών στην περιοχή του Έβρου.

Οι ελληνικές αρχές κατάφεραν να οδηγήσουν με ασφάλεια τα 14 παιδιά και βρέφη, τις επτά γυναίκες και τους 47 άνδρες από το ανάχωμα του Θούριου στην κοίτη του ποταμού Έβρου, όπου τους είχε εγκαταλείψει ο διακινητής, στο ανάχωμα του Πύθιου και από εκεί στο Πύθιο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο διακινητής με δέκα φουσκωτές βάρκες εγκατέλειψε στις τέσσερις τα ξημερώματα τους 68 μετανάστες πάνω στο ανάχωμα. Αμέσως οι μετανάστες έκαναν χρήση του ευρωπαϊκού τηλεφωνικού αριθμού επικινδυνότητας και ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για την ύπαρξή τους. Οι αστυνομικές αρχές τους εντόπισαν και με το πρώτο φως της ημέρας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσής τους.

Συγχαρητήρια Αβραμόπουλου για τη διάσωση μεταναστών στον Έβρο

«Χαιρετίζω την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης των 68 Σύρων και Ιορδανών μεταναστών από τις ελληνικές Αρχές, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες» στην περιοχή του Έβρου, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την επιστροφή του από την επίσημη επίσκεψή του στη Μάλτα.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «η επιτυχής αυτή επιχείρηση αναδεικνύει την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των ελληνικών Αρχών στη διαχείριση των μεταναστευτικών πιέσεων».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των σοβαρών μεταναστευτικών προκλήσεων» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s